vrijdag, 7. oktober 2005 - 8:12

Proefsluiting coupures

Middelburg

De gemeente Middelburg, Pro-rail en waterschap Zeeuwse Eilanden houden in het weekend van 8 en 9 oktober een oefening in het sluiten van de coupures aan de Schroeweg en Nieuwlandseweg. Een coupure is een onderbreking in een dijk door een spoorlijn of weg. De gemeente en Pro-rail zijn eigenaar hiervan en het waterschap beheert. Ze geeft tevens aan wanneer ze gesloten moeten worden.

De coupure ‘Schroeweg’ is bijzonder omdat die zowel door het spoor als door de weg gaat. Eerder is geoefend op het gedeeltelijk sluiten van de coupure, maar deze wordt nu in het geheel afgesloten. Zo wordt duidelijk hoeveel tijd er tussen beslissing (coupure moet dicht) en uitvoering (het daadwerkelijk afsluiten) moet zitten.

De coupure Schroeweg wordt in de praktijk pas echt gesloten bij een dreigende calamiteit met de primaire dijk langs de Westerschelde. Pas als de verwachte waterstand hoger dan 4.10 meter boven NAP in Vlissingen is, worden de coupures bewaakt.

In de nacht van zaterdag 8 oktober op zondag 9 oktober wordt de coupure bij de Schroeweg afgesloten. In de nacht van 9 op 10 oktober gebeurt dit bij de coupure aan de Nieuwlandseweg/Kleverskerkseweg. De oefeningen vinden in de nachtelijke uren plaats omdat de bovenleiding van het spoor buiten werking gesteld moet worden en om de overlast voor de weggebruiker te beperken.

Tijdens de oefening zal het verkeer enige hinder ondervinden. De gemeente Middelburg zorgt voor een omleidingen. In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober is de Schroeweg afgesloten voor verkeer tussen 23.00 en 06.00 uur. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Nieuwlandseweg en Torenweg en fietsers via de fietstunnel bij het station.

De Nieuwlandseweg is in de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober afgesloten tussen 23.00 en 06.00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Torenweg en Schroeweg.

© BON Bericht Gemeente Middelburg
Provincie:
Tag(s):