woensdag, 30. november 2005 - 9:30

Prognose: 10.000 Oranje fans per WK-wedstrijd

In tegenstelling tot wat sombere berichten in het wat verslag dat op NOS Studio Sport te zien was, had vice-voorzitter Wolfgang Niersbach van het Duitse WK comité juist een positieve mededeling voor Nederlandse voetbalfans die naar het WK in Duitsland willen gaan.

Niersbach vertelde er van uit te gaan dat minimaal 10.000 Oranje-fans de wedstrijden van het Nederlands elftal zullen kunnen bijwonen en maakte voor de enkele honderden aanwezigen op het pré WK-gala in Hotel Huis ter Duin de volgende berekening.

Net als alle andere WK-deelnemers heeft Nederland recht op 8% van de kaartjes voor één wedstrijd. In het kleinste stadion (Kaiserslautern) gaat dat om 2.919 toegangskaarten en in het grootste stadion (Berlijn) om 4.826 kaarten. Daar komt nog eens bij dat 918 Oranje-fans bij het organisatie comité al een passe-partout hebben besteld voor alle Oranje-wedstrijden terwijl Nederlanders eveneens 2.028 losse kaarten voor voorrronde wedstrijden van Nederland hebben gekocht.

Maar er zijn voor Nederlanders nog meer mogelijkheden om aan kaarten te komen. Via acties van de WK-sponsors bijvoorbeeld. En ook zal het Organisatiecomité gaan bemiddelen bij een 'eventuele' kleine tegenstander van Nederland. Mocht Nederland bijvoorbeeld tegen Angola komen te spelen, dan gaat Niersbach er van uit dat dit land haar 8% van de kaarten niet opgebruikt; het restant kan dan ook naar Nederlandse fans. Al met al - zo verklaarde Niersbach - zal dit, samen met de Nederlande inventiviteit, er wel voor zorgen dat er minimaal 10.000 Oranje-fans wedstrijden van het Nederlands elftal zullen kunnen bezoeken.
Categorie:
Tag(s):