dinsdag, 23. augustus 2005 - 10:03

Proletarisch winkelen dankzij schoondochter

Zwolle

Ondanks de wederom ingezette prijzenslag van de superketens dachten een moeder en haar schoondochter het ei van Columbus te hebben uitgevonden. De schoondochter werkte als caissière bij de C1000 en dat was voor haar schoonmoeder kennelijk de kat op het spek binden. Het gevolg: proletarisch winkelen want aan de kassa werd niet alles gescand.

Uit de winkel, in het mandje om zonder te betalen de C1000 te verlaten. Goedkoper kan niet en die truc leek te gaan werken. Het werd een 41-jarige vrouw uit Zwolle dan ook wel erg makkelijk gemaakt sinds haar schoondochter caissière was bij de zaak waar zij de dagelijkse boodschappen haalde. Zo werden niet alle artikelen gescand en ging de koopkracht van de moeder zelfs zover dat ook een volle winkelwagen zonder betalen naar buiten werd getransporteerd. Ook een vriendin van de goedgeefse caissière deelde mee in het succes van kopen zonder betalen. Totdat het trio tegen de lamp liep.

De caissière bleek geen onbekende voor de rechter te zijn. Ook in het verleden heeft zij akkefietjes gehad die het daglicht niet konden verdragen. Hoeveel de totale schade voor de C1000 was kon niet exact worden aangegeven. Maar schattingen komen toch snel in de buurt van € 1500,= aan niet betaalde boodschappen. De caissière kan zich gaan opmaken voor een werkstraf van negentig uur.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):