woensdag, 19. oktober 2005 - 23:38

PSV steelt punt mee uit San Siro

PSV deed vanavond uitstekende zaken in de Champions League. In San Siro hielden de Eindhovenaren AC Milan op 0-0. Dat had het vooral te danken aan de Italianen, die kans op kans lieten liggen en aan Gomes. De Braziliaan vervulde vanavond een heldenrol.
<BR>
<BR>Dat PSV veel steunpilaren is kwijtgeraakt, werd vanavond pijnlijk duidelijk. Waar de ploeg van Guus Hiddink vorig jaar gelijkwaardig en misschien wel beter was dan AC Milan, kon daar vanavond geen sprake van zijn.

De Rossoneri drukten PSV de gehele wedstrijd ver terug en kregen een dozijn aan opgelegde kansen. Na acht minuten schoot Vieri op aangeven van Kaka voorlangs. Tien minuten later legde Shevchenko vogelvrij aan. Zijn schot mistte echter kracht.

Na die mogelijkheden bleef de druk van Milan toenemen. Door ballen achter de verdediging van PSV te leggen en dat af te wisselen met combinatievoetbal via de briljante Kaka, werd Milan steeds gevaarlijker. Een schot van Kaka spatte uiteen op vuisten van Gomes. In de rebound produceerde Seedorf slechts een lullig kopballetje. In die moeilijke fase waren het Alex, Cocu en Gomes, die PSV overeind hielden met enkele nuttige ingrepen.

Na rust een overanderd speelbeeld. Milan schoot weer uit de startblokken. Seedorf schoot vanuit de tweede lijn en zag Gomes lossen. De rebound van Shevchenko ging echter naast. Niet veel later liet Gomes een pegel van Kaladze op de vuisten uiteen spatten. Het zelfde deed hij met schoten van Vieri en Kaka. Tegen al het Milan-geweld kon PSV weinig over zetten. Het mistte voorin kracht en was geen moment in staat om de bal in de ploeg te houden.

Dat veranderde toen Aissati de Braziliaan Robert kwam aflossen. De 17-jarige invaller viel uitstekend in en was constant aanspeelbaar. Daardoor kon PSV eindelijk onder de druk van Milan uitkomen en zelf ook wat uitrichten toen de krachten bij de Italianen wegvloeiden. De counters waren echter te onschuldig om echt tot kansen te komen. Scoren was echter ook teveel van het goede geweest gezien de krachtsverhoudingen van de avond.

Door het gelijke spel heeft PSV na drie duels nu vier punten. Met nog twee thuisduels voor de boeg moet de tweede ronde haalbaar zijn.
Categorie:
Tag(s):