woensdag, 12. oktober 2005 - 16:37

Recherche vindt 400.000 euro cash bij 'witwassers'

Amsterdam

Dinsdagavond arresteerden rechercheurs van het Bureau Financieel Economische Recherche twee mannen van 31 en 43 jaar op verdenking van oplichting, drugshandel en het witwassen van crimineel geld. Een zeer groot geldbedrag, enkele tienduizenden vermoedelijk xtc pillen en een luxe personenauto werden in beslag genomen.

Bij een van de de aanhoudingen werd gebruik gemaakt van een arrestatieteam. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Een team van het BFER onderzocht onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam, een oplichtings- en fraude zaak tegen de 31 jarige verdachte. Bij zijn arrestatie troffen de rechercheurs verpakkingsmateriaal voor verdovende middelen aan waarna zij direct een vervolgonderzoek instelden.

In een woning in Amsterdam troffen zij apparatuur voor het vervaardigen van harddrugs en een tas vol met vermoedelijk xtc pillen aan. Het daarop volgende spoor leidde naar de 43-jarige man in Zaandam. Hij werd met behulp van een arrestatieteam aangehouden.

Bij de zoeking die volgde, troffen de rechercheurs ruim 400.000 euro cash aan. De bijna 20 kilo zware tas bleek meer dan 70.000 tabletten te bevatten. De verdovende middelen en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Een luxe personenauto is door het onderzoeksteam in beslaggenomen omdat vermoed wordt dat deze is betaald met crimineel geld.

© BON / foto:Politie Amsterdam-Amstelland
Provincie:
Tag(s):