maandag, 24. oktober 2005 - 11:06

Reddingsactie voorkomt aanrijding met trein

Oudenbosch

Een 35-jarige en een 36-jarige man uit Oud Gastel hebben zondagmorgen door alert optreden vermoedelijk het leven gered van een 40-jarige vrouw uit Sint Willebrord. De mannen zagen vanuit hun auto een andere automobiliste bij een remactie voor een sluitende spoorwegovergang aan de Molenstraat doorglijden. De auto van de vrouw kwam tot stilstand tegen een kastje aan de overzijde van het spoor en bleef op de rails staan.

Vanuit de richting Oudenbosch naderde op dat moment de internationale trein van Amsterdam naar Brussel. De twee bedachten zich geen moment, sprongen uit de auto en trokken de volledig geshockeerde vrouw uit de auto. Enkele seconden later werd de auto door de trein gegrepen. De vrouw is met enkele lichte verwondingen, die vermoedelijk zijn ontstaan door rondslingerende brokstukken van de auto, vrijgekomen.

De inzittenden van de trein werden in eerste instantie opgevangen in de brandweerkazerne in Oudenbosch en daarna met bussen verder vervoerd. Het spoorverkeer is enige tijd gestremd geweest; het baanvak werd uiteindelijk omstreeks 14.00 uur weer vrij gegeven.

Archieffoto:FBF.NL
Provincie:
Tag(s):