woensdag, 10. augustus 2005 - 21:40

Remise voor Ajax in Brondby

Ajax heeft zich een goede uitgangspositie verschaft door in de voorronde van de Champions League met 2-2 gelijk te spelen tegen Brondby in Denemarken. Markus Rosenberg en Ryan Babel maakten de doelpunten voor de Amsterdammers.
<BR>
<BR>Na twaalf minuten was Skoubo namens de thuisploeg dichtbij een treffer, toen de spits een verre ingooi bijna verlengde tot in het doel van Hans Vonk. De Zuid-Afrikaan keek de bal echter naast.

Twee minuten later kwam de keeper goed weg, toen hij een eenmansactie bijna zag eindigen in de voeten van Jorgensen. Gelukkig voor de goalie liep de middenvelder van Brondby de bal vervolgens over de achterlijn.

Daarna kon ook Ajax bijna profiteren van twee blunders in de Deense defensie. Verder speelden de Amsterdammers alles behalve sprankelend. Het was dan ook opvallend dat Ajax na een half uur op 0-1 kwam. Een goede voorzet van Babel werd totaal verkeerd ingeschat door de verdediging van Brondby, zodat Steven Pienaar Markus Rosenberg kon bereiken. De Zweedse spits maakte koel en snel af. Een minuut later redde Vonk meesterlijk op een harde knal van Lantz. In de 34ste minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Skoubo had wat geluk toen Zdenek Grygera tegen hem aankopte, zodat hij vrije doortocht had. De spits frommelde de bal vervolgens achter Vonk: 1-1.

Naar mate de eerste helft vorderde, werd Ajax iets beter. In de 42ste minuut kon Pienaar een prachtige aanval opgezet door Hatem Trabelsi net niet afronden. Daarna was Brondby weer de baas. Kamper kopte goed in nadat Urby Emanuelson onder de bal door dook. Vonk redde op de lijn, maar de Denen dachten aan een doelpunt. Al met al mocht Ajax niet klagen over de 1-1 ruststand.

In de tweede helft ging Brondby vrolijk verder met het stichten van gevaar. Retov schoot een minuut na rust maar net naast. Ook daarna bleef Ajax moeite hebben met het harde en opportunistische spel van de thuisclub. Sporadisch kwamen de Amsterdammers er uit, maar overtuigend was het allerminst. Toch kwam de ploeg van trainer Danny Blind opnieuw verrassend op voorsprong. Babel begon in de 74ste minuut weer eens aan zijn zoveelste solo, die leek te gaan mislukken. Toch zette de linksbuiten door en plotseling haalde hij verwoestend uit. De bal verdween prachtig in de kruising: 1-2. Vier minuten voor tijd had Ajax weer eens alle geluk van de wereld. Skoubo profiteerde van slordig uitverdedigen van Trabelsi en Vonk en stifte de bal over de keeper heen. Via de onderkant van de lat stuiterde het leer op de lijn terug in de handen van de doelman.

In de blessuretijd kreeg Brondby alsnog de verdiende gelijkmaker aangereikt. Een schot van Retov werd door Escudé dusdanig van richting veranderd, dat de bal in het doel verdween: 2-2. Meteen daarna floot Massimo De Santis af. Ajax kan over twee weken op herhaling in de eigen ArenA tegen een niet te onderschatten tegenstander.