maandag, 1. augustus 2005 - 20:15

Rijbewijs kwijt door gebrek aan rijvaardigheid

Haarlemmermeer

Surveillerende agenten zagen zondagavond op de A4 een auto rijden die niet harder ging dan 80 km per uur maar niet uiterst rechts hield. Bij controle bleek de bestuurder een 47-jarige Amsterdammer die kort geleden zijn rijbewijs had gehaald. Nadat was gebleken dat de man wel een rijbewijs had en niet onder invloed verkeerde mocht hij weer gaan rijden.

De agenten zagen tot hun verbazing dat de man vanuit stilstand de snelweg opreed waar het verkeer met 120 km per uur langs raasde. Om de man te vertellen dat op juiste wijze invoegen op een autosnelweg van levensbelang is, hebben de agenten de man opnieuw aan de kant gezet. Nadat hij het verhaal had aangehoord en had aangegeven het te hebben begrepen, reed hij opnieuw vanuit stilstand zo de weg op.

Bij de nieuwe staande houding stopte de man midden op de snelweg. Agenten hebben hem naar de kant gedirigeerd en daar zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal opnieuw examen af dienen te leggen om aan te tonen dat hij beschikt over voldoende rijvaardigheid.© BON
Provincie:
Tag(s):