donderdag, 13. oktober 2005 - 13:18

Rijksweg A58 afgesloten na brand in vrachtwagen

Hoogerheide

Donderdagmorgen moesten de hulpdiensten omstreeks 3.15 uur in actie komen, nadat er op de Rijksweg A58 brand was ontstaan in een vrachtwagen, die geladen was met stro. De chauffeur kon ongedeerd uit het voertuig komen. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. De chauffeur was omstreeks 23.00 uur vertrokken vanuit Frankrijk en had zijn voertuig direct tot stoppen gebracht, toen hij de vlammen in zijn spiegels zag.

Omdat ter plaatse al snel bleek dat de sterke rookontwikkeling mogelijk problemen zou kunnen opleveren voor de veiligheid van het overige verkeer aan beide zijden van de Rijksweg A58, werd deze in beide rijrichtingen afgesloten voor alle verkeer. Voor zover mogelijk heeft de politie, in samenwerking met Rijkswaterstaat, het verkeer langs alternatieve routes omgeleid.

De brandweer was met verschillende voertuigen ter plaatse om de vlammen te bestrijden. Ook van de vliegbasis Woensdrecht werd assistentie geboden in de vorm van een blusvoertuig met schuim, die in actie kon komen als de dieseltank van de vrachtauto onverhoopt zou klappen. Om 5.15 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De vrachtwagen moet echter als verloren worden beschouwd.

Omstreeks 5.30 uur nam de verkeersdruk zo sterk toe dat er filevorming ontstond aan beide zijden van de Rijksweg. Om 7.00 uur kon de rijbaan richting Zeeland worden vrijgegeven. Rond 8.00 uur stond echter ook in deze rijrichting nog een kilometerslange file tot aan knooppunt De Stok. Omdat de vrachtwagen met behulp van een dieplader moest worden verwijderd, het - gedeeltelijk verbrande - stro van de rijbaan moest worden verwijderd en Rijkswaterstaat direct kon beginnen met de herstelwerkzaamheden aan de Rijksweg is de weg richting Bergen op Zoom nog lang gestremd gebleven. ©BON - archieffoto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):