donderdag, 13. oktober 2005 - 11:49

Rivierverkenners ontdekken de rivier en wildernis in Millingerwaard

Nijmegen

“Het bouwen van een zandkasteel was het leukst. En natuurlijk het pootje baden in de rivier,� vond Simone van basisschool Klein Heyendaal in Nijmegen.

Op 11 oktober was zij met haar zevenjarige klasgenootjes voor even jonge wetenschapper. De Radboud Universiteit Nijmegen organiseerde in het kader van Nijmegen 2000 een dagtocht voor rivierverkenners. Doel was een ontdekkingsreis voor kinderen waarin de rivier en wildernis van de Millingerwaard centraal staan. De 29 rivierverkenners begonnen hun riviertocht aan de Waalkade waar zij met een veerpont naar de Millingerwaard voeren. Alle kinderen mochten van de schipper even het roer vasthouden en genieten van het mooie uitzicht vanuit de stuurhut. Eenmaal in de Millingerwaard struinden de kinderen als echte jutters onder leiding van IVN-gidsen langs het strand. In de wilgenbossen zochten zij naar beversporen. Vooral de beverburcht maakte indruk op de kinderen. Ze deden ook veel ontdekkingen: mooie riviermosselen, een hele grote wesp (hoornaar) en allerlei soorten stenen.
Het Centrum voor Water en Samenleving doet onderzoek naar de integratie van economisch en recreatief gebruik, natuurbeheer en veiligheid van rivierengebieden.

©BON
Provincie:
Tag(s):