zondag, 28. augustus 2005 - 13:26

Roeitocht KiKaRoW 2005 naar Engeland gestart

Uithoorn

Zondag zijn de roeiers van de KiKa-RoW 2005 in Uithoorn van start gegaan. Een roeitocht van Nederland naar Engeland en terug met als doel de bestrijding van kinderkanker. Dat is in het kort de KiKa-RoW 2005, een initiatief dat voortkomt uit de Uithoornse roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter.

Het idee voor de KiKa-RoW is bedacht door de roeivrienden Albert Vuil en Ahrend-Jan Schröder, beiden lid van Michiel de Ruyter. De tocht gaat vanuit Uithoorn via Amsterdam en IJmuiden over de Noorzee naar het Engelse Lowestoft en vandaar weer terug naar Rotterdam. In totaal wordt tijdens de roeitocht een afstand afgelegd van circa 500 km (ca 280 zeemijlen), waarvan ca 370 km ( ca 200 zeemijlen) buitengaats.

Behalve dat het hier om een zware sportieve uitdaging gaat, kent het project ook een hoger doel. Streven is door middel van sponsorgelden een half miljoen euro bijeen te brengen voor de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Deze stichting maakt zich sterk voor onderzoek naar de behandeling en genezing van kinderkanker.

© BON / FBF.NL foto: Jaap Maars
Provincie:
Tag(s):