maandag, 29. augustus 2005 - 22:38

Rood en nog eens rood

Asten

kleurt zaterdag 24 september rood. Dan heeft daar een ’roodharigen-happening’ plaats en wordt Asten een dag lang overspoeld door natuurlijk-roodharige vrouwen. Het is het gevolg van een uit de hand gelopen kunstproject van schilder Bart Rouwenhorst en creatief centrum In de Brouwerij.

Eind juni deed de Bredase kunstschilder een oproep. Hij vroeg vrouwen van acht tot tachtig jaar met natuurlijk rood haar zich te melden als model. Schilderijen die Rouwenhorst van de vrouwen maakt, worden tentoongesteld op een expositie in Astens nieuwe creatief centrum In de Brouwerij aan de Emmastraat.

„Het grote aantal, en bovenal de opmerkelijke en verrassende aanmeldingen, hebben ons doen besluiten een speciale roodharigenhappening te organiseren“, zegt Jan Eijsbouts. Vrouwen met natuurlijk rood haar kunnen zich op 24 september in Asten melden voor een fotoshoot. Ruim honderdvijftig hebben gezegd te zullen komen, maar Rouwenhorst verwacht er veel meer. De vrouwen worden met hun eventuele aanhang ’s morgens om elf uur onthaald in gemeenschapshuis De Klepel, waar ook de fotosessies (met beroeps- en amateurfotografen) plaatshebben. De foto’s zullen worden gepubliceerd op de website van beeldend kunstenaar Rouwenhorst (http://www.bartart.com)

© BON
Provincie:
Tag(s):