dinsdag, 2. augustus 2005 - 12:47

RSI genezende toetsenborden

Maltron, een Brits bedrijf, is al vanaf 1977 bezig met het maken van toetsenborden die zo ergonomisch mogelijk zijn. Nu heeft Maltron een aantal nieuwe types op de markt gebracht met een opmerkelijk uiterlijk.

Niet alleen het uiterlijk is opmerkelijk, maar Maltron claimt dat hun toestenborden niet alleen RSI tegen gaan maar ook RSI genezend zijn.

Tegenwoordig zijn dit soort toetsenborden erg in trek aangezien een groot deel van de ziekmeldingen bij bedrijven met RSI te maken hebben. Door dit soort toetsenborden te gebruiken verkleinen bedrijven de kans op ziekmeldingen en daarmee worden de kosten die daarmee verbonden zijn ook meteen verminderd.

Naast toestenborden voor mensen die beide handen gebruiken om het toetsenbord te bedienen heeft Maltron ook toetsenborden voor gehandicapte mensen die bijvoorbeeld slechts één hand kunnen gebruiken of via een stokje hun mond of hoofd gebruiken om het toetsenbord te bedienen.

Maltron verkoopt zijn toetsenborden in Engeland vanaf 295 pond en men kan een toetsenbord lenen vanaf 10 pond per week. Naast de verkoop van toetsenborden verzorgd Maltron ook diverse cursussen om met de toetsenborden om te kunnen gaan.

© BON
Categorie:
Tag(s):