maandag, 12. september 2005 - 11:14

Ruim 60.000 bezoekers passeren poort openluchtbad

Zwolle

Misschien lijkt het wel op een slechte zomer maar alle critici ten spijt, het Zwolse openlucht zwembad beleeft een topseizoen. De zes zwembaden aan de Ceintuurbaan kunnen de teller nog verder opvoeren want vanwege het mooie nazomerweer blijft het bad in ieder geval nog deze week geopend.

Het monumentale openluchtbad wordt grotendeels door vrijwilligers gerund. Daarin schuilt ook de kracht. Zware personele lasten drukken niet op de begroting. Ook het mindere zomerweer tijdens de vakantiedagen heeft slechts invloed op de bezoekersaantallen maar omdat het bad met abonnementen werkt is men financieel niet direct afhankelijk van grote aantallen zwemlustigen. De mooie voorzomer en de huidige prachtige nazomerse dagen doen de teller echter flink stijgen. Inmiddels staat die op ruim 60.000 bezoekers en daar komen er deze week nog wat bij. Abonnementhouders verplichten zich om per gezin maximaal zes uur aan vrijwilligerswerk in het bad te verrichten.

Dat varieert van toezicht tot schoonmaakwerkzaamheden. Daardoor heeft het zwembad te maken met mensen die ook betrokkenheid bij het monumentale bad hebben. Helaas werd er dit jaar geen nachtzwemmen georganiseerd. Twee jaar geleden werd dat als experiment ingevoerd. Traditioneel wordt aan het einde van het zwemseizoen, wellicht komend weekend of de week erop, de poorten van het bad geopend voor hondenliefhebbers. Zij kunnen met hun viervoeter dan het water in waarna het bad definitief sluit. Na de winter is de verwachting dat in het voorjaar van 2006 de voorbereidingswerkzaamheden starten voor een nieuw seizoen. De vraag is of de bezoekersaantallen van dit jaar in 2006 kunnen worden overtroffen. Met 5000 vaste leden behoort de vereniging tot de grootste van Zwolle.

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):