maandag, 29. augustus 2005 - 11:12

SBS en RTL willen uitzendrechten A1GP

De nieuwe klasse A1GP, welke op 25 september officieel van start zal gaan tijdens de eerste race op Brands Hatch, is erg in trek bij de televisiezenders. De organisatie heeft inmiddels al contracten gesloten met zeven grote televisiezenders waarmee men in op dit moment in 50 landen te zien zal zijn in 250 miljoen huishoudens.

Voor Nederland is er nog geen overeenkomst bereikt, al lijkt deze niet ver weg te liggen. SBS en RTL zijn beiden in gesprek met de organisatie van A1GP om de uitzendrechten de verwerven. In een reactie op de vraag wisten woordvoerders van zowel SBS als RTL te melden dat er nog weinig over bekend is en er gekeken wordt naar mogelijkheden. De kogel kan wat betreft SBS snel door de kerk zijn, maar dat het nog enkele weken kan duren is ook een optie.

De organisatie van A1GP heeft laten weten graag een contract voor de Nederlandse fans te willen sluiten aangezien men de inbreng vanuit ons land en ook het enthousiasme wil belonen. Zodra er meer bekend is over de uitzendrechten voor Nederland zullen wij dit uiteraard melden.
Categorie:
Tag(s):