dinsdag, 22. november 2005 - 11:41

'Scherpschutter' schiet huisdieren af

Kollumerzwaag

Het Friese dorpje Kollumerzwaag wordt het laatste jaar opgeschrikt door vermoedelijk een scherpschutter die het heeft voorzien op katten en poezen in het dorp. Sinds december vorig jaar zijn er 7 katten van bewoners uit één straat spoorloos verdwenen. Twee van deze katten waren van Monique van Boxtel die dinsdagmiddag aangifte zal doen bij de politie.

Op 17 december vorig jaar ging haar oudste kater de deur uit voor zijn dagelijkse rondje, maar kwam niet meer terug. Monique heeft toen alles op alles gezet om te kijken wat er met haar kat was gebeurd, maar zonder resultaat. Op 28 juli ging ook junior kater een blokje om en ook hij kwam net als zijn voorganger niet meer terug. Alle pogingen om hem te lokaliseren liepen op niks uit.

Afgelopen week kwam de jongste aanwinst, tot grote schrik van de familie, thuis aangewandeld met een bebloede neus. In de eerste instantie dacht men aan een kattengevecht, maar al gauw bleek dat er heel wat anders aan de hand was. Na een onderzoek afgelopen maandag door de plaatselijke dierenarts, bleek het diertje een kogel in haar neus te hebben zitten. De dierenarts die een rapport heeft opgemaakt van het dierenleed, zal de kogel maandag operatief verwijderen. Van Boxtel is razend evenals haar buurtbewoners waarvan menig kat of poes spoorloos is verdwenen. Volgens hen is er ergens in deze buurt een katten-hater, die als het aan hun ligt snel in de kraag gepakt moet worden.
Provincie:
Tag(s):