woensdag, 12. oktober 2005 - 16:06

Schiphol: Bijna 5% groei in passagiers in september

Schiphol

In september reisden ruim 4,1 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol, een toename van 4,9% ten opzichte van september vorig jaar. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van Schiphol Group. Net als in voorgaande maanden was de sterkste toename van het aantal passagiers zichtbaar in het intercontinentale passagiersvervoer (bijna +8%). Het Europese passagiersvervoer nam toe met 4%.

Over de eerste drie kwartalen van 2005 steeg het aantal passagiers met 3,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2004.

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer steeg in september met 1,1% tot 35.709. Deze groei werd geheel gerealiseerd in het passagiers-combi segment. Het aantal vliegtuigbewegingen met full freighter toestellen bleef iets achter bij het niveau van september vorig jaar (-2%).

Over de maanden januari tot en met september kwam het aantal vliegtuigbewegingen 0,9% hoger uit dan in dezelfde maanden in 2004.

Het gemiddeld maximum startgewicht (MTOW) was in september net 98,4 ton 2,4% hoger dan in 2004. Zowel in het passagiers-combi segment als in het full freighter segment werden gemiddeld genomen grotere toestellen ingezet. Daarnaast waren de toestellen ook beter bezet: de gemiddelde bezettingsgraad steeg in september tot 79,7%.

Punctualiteit
Net als in de voorgaande zomermaanden was er in september sprake van een duidelijke verbetering van de punctualiteit. De aankomstpunctualiteit steeg met 6,4 procentpunten tot 83,1% en de vertrekpunctualiteit met 5,6 procentpunten tot 73,2%.
Categorie:
Tag(s):