donderdag, 29. september 2005 - 13:43

Schiphol bouwt nieuwe kerk

Schiphol

Gerlach Cerfontaine, president-directeur van Schiphol Group, en Rinus Kreeft, vertegenwoordiger van de Nederlands Gereformeerde Kerk, hebben vandaag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe Nederlands Gereformeerde kerk. Het kerkgebouw komt aan de Aalsmeerderweg te Rijsenhout en wordt medio 2006 het nieuwe onderkomen van deze kerkgemeenschap. Schiphol Real Estate bouwt de nieuwe kerk omdat het huidige kerkgebouw moet wijken voor uitbreiding van het vrachtareaal van de luchthaven.

Moderne voorzieningen
De nieuwe kerk krijgt een modern uiterlijk met voorzieningen voor bijeenkomsten, vergaderingen en jeugdactiviteiten. Aan de kerk komt een kosterswoning. Schiphol Real Estate draagt de investering voor de bouw van de nieuwe kerk en de kosterwoning. Bij het bepalen van de gewenste locatie en de keuze voor architect en ontwerp hebben de kerkgemeenschap en de luchthaven nauw samengewerkt. Het ontwerp is van architecten Claus en Kaan uit Amsterdam.

"Samen met de Nederlands Gereformeerde Kerk zijn wij trots dat we nu de eerste paal mogen slaan voor deze moderne kerk, die voor de Nederlands Gereformeerde kerkgemeente een regionale rol vervult. Deze samenwerking is voor ons een voorbeeld van de wijze waarop wij invulling willen geven aan onze wens om afspraken op maat te maken met onze buren", zei Gerlach Cerfontaine tijdens de officiële plechtigheid.

Verhuizing na bijna 150 jaar
In 1864 werd aan de Aalsmeerderweg te Rozenburg de eerste kerk gebouwd. De kerk die nu wordt gebruikt door de Nederlands Gereformeerde Kerk, gemeente Haarlemmermeer Oostzijde, dateert uit 1926.
Zowel woningen, boerderijen en de kerk in Rozenburg moeten wijken als gevolg van de uitbreiding van het vrachtareaal van Schiphol. Amsterdam Airport Schiphol is met de kerkgemeente overeengekomen om in plaats van een financiële vergoeding een nieuw onderkomen te bouwen en daarvoor samen een locatie te vinden. Bijzonder is dat de kerk straks weer gevestigd zal zijn aan de Aalsmeerderweg, maar nu te Rijsenhout.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook op en rond Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Internationaal is het bedrijf actief nabij de luchthaven Malpensa/Milaan en op Hong Kong International Airport.
Provincie:
Tag(s):