woensdag, 21. september 2005 - 22:02

Schiphol krijgt nieuwe LCD monitoren

Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol gaat de monitoren in de terminal met vluchtinformatie vervangen door moderne LCD schermen. De schermen bieden op elke locatie specifieke informatie. Dit wordt 'narrow casting' genoemd. Bovendien is de informatie beter leesbaar.

De nieuwe 'Dynamic Displays' zijn al op een aantal plaatsen in de terminal te zien. In de afgelopen maanden is het toepassen van narrow casting getest in Vertrek 1, in Lounge 1, bij een aantal gates en bij de bagagebanden.

Meer dan vluchtinformatie
De Dynamic Displays bieden op één scherm tegelijkertijd vluchtinformatie, aanwijzingen voor passagiers, commerciële informatie en infotainment. Zo kan in de Vertrekhallen naast vluchtnummer, actuele vertrektijd en nummer van de incheckbalie ook informatie worden gegeven over faciliteiten en services op Schiphol of kunnen aanbiedingen van winkels of commercials van bepaalde producten worden getoond.

Bij de gate kan bijvoorbeeld reisinformatie worden gegeven zoals het weer op de bestemming, maar kunnen ook filmpjes worden getoond om het wachten aangenamer te maken.

Bij de bagageband kunnen de Dynamic Displays passagiers die net in Nederland arriveren voorzien van nuttige informatie, over bijvoorbeeld het taxi- of treinvervoer, maar ook aanbiedingen tonen in het winkelcentrum Schiphol Plaza of hen op de hoogte stellen van evenementen en bezienswaardigheden in Amsterdam.
Categorie:
Tag(s):