maandag, 12. september 2005 - 16:23

Schiphol weer beste luchthaven van Europa

Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is opnieuw uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa door het toonaangevende Britse blad voor zakenreizigers, Business Traveller. De luchthaven Schiphol heeft deze prijs vandaag voor de tweeëntwintigste keer sinds 1980 ontvangen.

Londen Heathrow en de luchthaven van Kopenhagen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.
De "Best Airport in Europe" award werd vandaag in Londen door de Engelse prinses Anne uitgereikt aan Ad Rutten, die sinds 1 september jongstleden in dienst is bij Schiphol Group als Chief Operations Officer (COO) en lid van het directieteam.

"Ik ben er trots op dat ik als één van mijn eerste activiteiten deze belangrijke prijs in ontvangst mag nemen" zei de heer Rutten tijdens de prijsuitreiking. "We zijn weer terug aan de top. Medewerkers en directie van Schiphol zullen ook in de toekomst blijven werken aan verdere verbeteringen van het reisproces. Het ontwikkelen van nieuwe faciliteiten om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken blijft een absolute prioriteit. We zijn blij dat onze inspanningen door de Britse zakenreizigers worden gewaardeerd".

Het zakenblad Business Traveller heeft een oplage van 50.000 en was het eerste blad dat eind jaren zeventig zijn lezers vroeg om de beste luchthaven en de beste luchtvaartmaatschappij aan te wijzen.

Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke markt voor Schiphol. Amsterdam Airport Schiphol verwacht dat er in 2005 7,5 miljoen passagiers met 130 dagelijkse vluchten tussen Schiphol en de 25 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk zullen reizen, waarmee Schiphol een rechtstreekse verbinding heeft. Veel Britse zakenreizigers maken bovendien gebruik van Privium, het service programma van de luchthaven, dat frequente reizigers een snelle en veilige grenspassage biedt door middel van irisherkenning.
Categorie:
Tag(s):