zondag, 18. september 2005 - 21:29

Schoonouders zien vriend voor inbreker aan

Tilburg

De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur op het dak van een woning in de Tilburgse wijk Veldhoven een 20-jarige Tilburger aangehouden als verdachte van een poging tot inbraak. De man bleek echter geen inbreker maar de vriend van de dochter van de bewoners te zijn, die bij haar wilde slapen. Zijn vriendin zou het dakraam voor hem openen, omdat haar ouders niet mochten weten dat hij de nacht bij haar bleef.

De verdachte was verschillende schuttingen over geklommen om bij de achterzijde van de woning te komen. Toen hij in de tuin stond werd hij opgemerkt door de moeder van zijn vriendin die hem echter niet herkende en begon te gillen. Vervolgens scheen vader met een zaklamp in de tuin, maar zag niemand meer. Even later zag hij toen hij uit het raam keek een man op het plat dak, die naar de dakkapel klom, dit was de aanleiding om de politie te bellen.

De verdachte werd door de ouders herkend toen de agenten met hem naar beneden kwamen. Hij vertelde al ruim anderhalf jaar een relatie te hebben met het 17-jarige meisje. Dit is ook bekend bij de ouders. Hij had echter geen toestemming om vannacht bij haar te gaan slapen. De klimmer verklaarde dat hij na het verhoor zijn excuses ging maken aan de ouders en dat hij zal stoppen met zijn nachtelijke avonturen.
Provincie:
Tag(s):