donderdag, 13. oktober 2005 - 12:22

Schumacher: Alonso terechte kampioen

Michael Schumacher wist al zeven maal eerder tot wereldkampioen gekroond te worden, echter dit seizoen moet de Duitser het stokje overgeven aan Renault-rijder Fernando Alonso.

De jonge Spanjaard wist nog voor het einde de titel veilig te stellen, zelfs door minder races te winnen dan naaste concurrent Kimi Raikkonen. Laatstgenoemde kan zelfs de geschiedenisboeken ingaan als de coureur met de meeste overwinningen, zonder het kampioenschap te winnen. Schumacher ziet Alonso echter als de terechte kampioen.

“Ik blijf maar horen over wie nou de rechtmatige kampioen is. Feit is dat Alonso de kampioen is, en ik ben van mening dat wie het kampioenschap ook wint, het verdient heeft�, zo vertelt Schumacher.

Schumacher gaat tevens in op de verhalen in de media dat Alonso geen ware ambassadeur zou zijn voor de sport: “Ik weet dat het team liever iemand ziet die naast een snelle coureur, ook een echte teamspeler is. Als men dan moet kiezen tussen een snelle rijder en iemand die beter met de media omgaat, dan is de keuze vrij duidelijk, dunkt me.�
Categorie:
Tag(s):