zondag, 25. september 2005 - 17:37

Seniorenwoning uitgebrand

Klazienaveen

Een seniorenwoning aan de Voeghoutenstraat in Klazienaveen is afgelopen nacht van binnen volledig uitgebrand.
<BR>De 74-jarigebewoonster, kon ongedeerd en op eigen kracht het brandende pand verlaten.
<BR>De blusgroep Klazienaveen, die snel ter plaatse was, kon voorkomen dat de de woningen ernaast gelegen ook ten prooi aan het vuur zouden vallen. Het vermoeden bestaat, dat iemand met opzet een huisvuilcontainer die naast een schuur, en dicht in de buurt van de houten buitenwand aan de achterzijde van het getroffen huis stond, moedwillig in brand heeft gestoken.

De politie die ook aanwezig was, begon direct aan een onderzoek.

Een aantal buurtbewoners sprak hun ongerustheid uit over deze en een aantal andere branden die de afgelopen tijd in hun woonomgeving zijn gesticht !
Ze vertelden dat ze s' nachts bijna niet meer durfden te slapen, ook dat ze al een aantal keren een paar verdachte figuren, op middernachtelijke tijdstippen door hun buurt hebben zien rondstruinen

De door deze brand ernstig gedupeerde bewoonster is vannacht door buurtbewoners opgevangen. Voor alle zekerheid werd ze door medici van de ambulance onderzocht op eventuele nadelige gevolgen van het inademen van rook, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De Technische Recherche zal zondagmorgen een uitgebreide sporenonderzoek gaan uitvoeren, in en rondom het huis aan de Voeghoutenstraat. Het woonhuis, eigendom van woningstichting Wooncom, is door de brand zwaar beschadigd, de kosten van eventueel herstel zal waarschijnlijk tienduizenden euro's gaan bedragen.

© BON / FBF.NL foto:Fred Hoogland/Persburo Meter
Provincie:
Tag(s):