zondag, 14. augustus 2005 - 21:27

Sfeervol Solar mist publiek

Roermond

In een zomerse sfeer met vooral regen van zaterdag op zondag vond dit weekeinde aan de Maasplassen in Roermond het eerste Solarfestival plaats. Dit nieuwe festival in De Weerd bevatte een mix van dance-, house- en popmuziek op verschillende podia.
<BR>Het festival is breed van opzet. Naast de muzikale toonzetting wil organisator Extrema inspelen op de zintuigen van de bezoekers. Het festival draagt dan ook de subtitel ‘Satisfy your Senses’.

Zo zijn er talloze mogelijkheden voor de festivalganger om zich creatief te uiten, door o.a. mee te bouwen aan een dorp, kan er aan beeldhouwen worden gedaan of met graffiti worden gespoten. Het festival is gericht op allerlei leeftijdsgroepen, waaronder ook kinderen en biedt meer dan alleen muzikaal genot.

Extrema wil met het nieuwe festival het festivalgevoel uit de jaren 60 en 70 benaderen, maar wel met een eigentijdse uitstraling en sfeer. Uitgangspunt daarbij is dat het een festival is voor en door de bezoeker.

De bezoekers konden dit wel beamen. Uit enkele reacties van het toegestroomde publiek bleek het een leuk, relaxt festival op een prachtige locatie. Vooral zondagmiddag met de zon had het 2-daags festival een sfeervolle uitstraling. Alleen de opkomst van het publiek leek een tegenvaller. De organisatie kon hier zelf nog niet op reageren, maar het festivalterrein was niet druk bevolkt, wat de goede sfeer trouwens niet benadeelde.

Aan de line-up kon dit niet liggen. Met zowel nationale als internationale DJ’s, maar ook bands als The Sheer, Brainpower, Beef en Quazar van eigen bodem. Helaas stonden sommige DJ’s voor weinig publiek te draaien, maar de grote namen, zoals 100%Isis kregen voldoende aandacht.

Hopelijk is dit initiatief in Roermond succesvol, zodat er ook volgend jaar op een mooie locatie in het centrum van Limburg een Solarweekend van start gaat met een divers programma. De Limburgse bezoekers zijn in ieder geval wel te vinden voor een jaarlijks terugkerend festival in hun provincie.

© BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):