vrijdag, 21. oktober 2005 - 0:05

Sint-Felixtoer

Zaterdag 5 november 2005 is het 475 jaar geleden dat de Sint-felixvloed de landkaart van Zeeland behoorlijk wijzigde. In deze fatale vloed verdronken vele dorpen in Zuidwest-Nederland. 5 november 1530 staat sindsdien bekend als 'Sint-Felix quade saterdach'.
<BR>Ter herdenking organiseert de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) op 5 november aanstaande een Sint-Felixtoer door Zeeland.

De Sint-Felixtoer omvat een gevarieerd dagprogramma met drie thematentoonstellingen, een bezoek tijdens laag getijde aan een verdronken dorp en een theatervoorstelling in de buitenlucht. De begeleiding van deze dag en de toelichting op de vier programmaonderdelen is in handen van medewerkers van de SCEZ, de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN), afdeling Zeeland en historicus Jan Zwemer.

De Sint-Felixtoer op 5 november 2005 wordt georganiseerd door de SCEZ als onderdeel van het project 'Verdronken Dorpen in Zeeland'. Met dit project wordt de aandacht gevestigd op de minstens 117 verdronken dorpen (inclusief één verdronken stad: Reimerswaal) op het grondgebied van de provincie Zeeland.

Meer informatie vindt u op de site van het SCEZ (www.scez.nl)

© Bericht/Foto's: SCEZ
Provincie:
Tag(s):