zondag, 2. oktober 2005 - 10:27

Slachtoffers Paddenpoel-pedofiel dagen de Staat

Groningen

Vier van de slachtoffers van pedofiel Geert D. beginnen een rechtzaak tegen de Nederlandse Staat en de Groningerse politie. Advocaat poortman heeft dat zaterdag bekend gemaakt. ‘Tientallen jongens tussen de 9 en 14 jaar zijn slachtoffer geworden van de pedofilie van Geert D. omdat de politie niet overging tot vervolging’ aldus Poortman. Uiteindelijk wordt D. in 2001 pas veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS.

In het programma Nova deden de vier slachtoffers, inmiddels 35, 28, 21 en 15 jaar oud, zaterdagavond hun verhaal. 35, 28, 21 en 15 jaar oud. Ze verwijten de staat en de politie nalatigheid in het beschermen van burgers en minderjarigen in het bijzonder. Het is de eerste keer dat een dergelijke rechtzaak in Nederland wordt gevoerd.

Toen D. in 2001 werd aangehouden verklaarde hij zelf dat er wel degelijk iets aan de hand was. Hierop besloot justitie een onderzoek in te stellen met de veroordeling als gevolg. In 2003 kwam pedofiel D. massaal in de media nadat hij een tatoeage van het gezicht een van zijn slachtoffers, met de tekst ‘i love you forever’ moest laten verwijderen. Geert D. bleek op armen en benen meerder gezichten, met de datum van het misbruik er onder, van slachtoffers te hebben laten tatoeëren. Een aantal van zijn slachtoffers werd door D. zwaar mishandeld. Bij een van de jongens werd kokend water over zijn geslachtsdeel gegoten. Een soortgelijk proces is in Nederland nog nooit gevoerd. In België hebben de slachtoffers van Marc Dutroux de staat ook aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. ©BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):