dinsdag, 23. augustus 2005 - 12:53

Small Sail Festival

Vlissingen

Na het grote Sail in Amsterdam, volgt in Vlissingen het Small Sail Festival (SSFV). Dit vindt plaats van donderdag 25 augustus tot en met zondag 28 augustus. Ook dit jaar staat het Zeeuws Maritiem Erfgoed centraal, met speciale aandacht voor de festiviteiten die in het jaar 2007 worden gevierd ter gelegenheid van herdenking van de 400e geboortedag van Michiel Adriaans zoon de Ruyter. De activiteiten en evenementen van SSFV vinden plaats in en rondom de jachthaven De Ruyter, aan het begin van de Boulevard de Ruyter, in het centrum van Vlissingen en dit jaar voor de 1e maal in en rondom de Dokhaven.

Er is voldoende te doen en zien, zoals optredens van diverse shanty-koren, vaartochten met antieke zeilschepen, klederdrachtshows, historische beloodsingen, demonstraties van oude maritieme ambachten en demonstraties van de Koninklijke Marine. Voor de jeugd zijn er ook diverse activiteiten waaronder een klimtoren, brugsimulator, redding op zee, para-landing etc etc.

De officiële opening zal plaatsvinden met een optreden van de Marinierskapel. Dit gebeurt op 25 augustus in de St. Jacobskerk.

© BON Foto: Focuss 22
Provincie:
Tag(s):