maandag, 8. augustus 2005 - 14:37

Soap rond Kuijt en Kalou

Feyenoorder Dirk Kuijt staat de laatste dagen centraal in een soap rond Feyenoord en een investeringsmaatschappij. Het Algemeen Dagblad heeft maandagmorgen bekend gemaakt dat Kuijt, net als Salamon Kalou, verkocht is aan de investeringsmaatschappij 'Soccer Investments and Representations'. In het artikel staat dat dit gebeurd is zonder medewerking van de speler. In het document wat het AD wist te verkrijgen, staat dat Feyenoord verplicht is om Kuitj te verkopen bij een bod van 12 miljoen Euro.

Tot dusver sloeg Feyenoord elk bod af en heeft Kuijt zelfs bijgetekend tot medio 2009. De eis van Kuijt was dat Kalou ook zou blijven.

Door deze deal met de investeringsmaatschappij, zou Feyenoord direct 14 miljoen Euro verdienen. Daarbovenop komt in de toekomst nog een bedrag van de transfersom. Dit is ook het geval bij Kalou

Doel van de inversteringsmaatschappij is om Kalou bij Benfica te stallen en daarna de aanvaller voor een mega-bedrag te verkopen aan een Europese topclub. Van dat bedrag ontvangt Feyenoord 10 procent. De investeringsmaatschappij bepaald wel wanneer en naa welke club de speler verhuist.

De zaakwaarnemer van Kuijt, Rob Jansen, zegt dat de geruchten rondom de verkoop van zijn sterspeler onzin is. Kuijt zal nooit meewerken aan een dergelijke constructie. "Dirk zal zo'n contract nooit tekenen. Feyenoord heeft mij ervan verzekerd dat zij geen overeenkomst hebben met dit bedrijf. En wij hebben er al helemaal niks mee te maken", aldus Jansen.
Categorie:
Tag(s):