zondag, 18. september 2005 - 0:31

Spectaculaire winst Oranje -17

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 is het jeugd-WK in Peru goed begonnen. Op een winderige zaterdagmiddag werd in een met 20.800 toeschouwers gevuld Miguel Grau-stadion in Piura Qatar met 5-3 verslagen.

Oranje, onder leiding van bondscoach Ruud Kaiser, maakte het zichzelf trouwens flink moeilijk. In de eerste helft werd tot twee keer toe een voorsprong verspeeld, terwijl in de slotfase doelman Tim Krul ook nog een derde treffer moest incasseren.

Nederland nam al vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong door Marvin Emnes. Niets leek een "walk-over" in de weg te staan, maar toen de Australische scheidsrechter Mark Shield volkomen onverwacht en totaal belachelijk eens stafschop gaf (die door Ali Yahya werd benut) werd het toch nog lastig. Ook via een strafschop nam Nederland Jordy Buijs opnieuw de leiding, maar dankzij gestuntel in de verdediging kon Yusef Ali de stand weer op gelijke hoogte trekken.

In het begin van de tweede helft drukte Oranje definitief door. Doelpunten van Mike van der Kooij, John Goossens zorgde voor een veilige marge.

Khalfan Al Khalfan deed tien minuten voor tijd nog wat terug, maar drie minuten later hetstelde Marvin Emnes met zijn tweede van de dag de marge van twee doelpunten.
Categorie:
Tag(s):