zaterdag, 22. oktober 2005 - 18:59

Spurs krijgen te weinig op Old Trafford

Manchester United is er thuis niet in geslaagd Tottenham Hotspur te verslaan. De ploeg van Alex Ferguson speelde op Old Trafford met 1-1 gelijk. In de beginfase leek Man U een goede middag tegemoet te gaan. Mickael Silvestre zette de werkgever van Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij al na zeven minuten op een verdiende voorsprong.

De treffer betekende ook meteen het keerpunt in de wedstrijd. Tottenham gooide alle schroom van zich af en dicteerde het duel. De ploeg van Martin Jol kreeg pas na zeventig minuten loon naar werken. Jermaine Jenas krulde toen een vrije trap op magistrale wijze achter Van der Sar.

Arsenal won ook weer eens in de Premier League. De Londenaren hadden aan een strafschop van Pires genoeg om de drie punten in eigen huis te houden, 1-0. The Gunners lieten een uitgelezen mogelijkheid liggen om vanaf elfmeter opnieuw te scoren. Wederom Pires legde aan, maar wilde met een fakeshot aantonen dat de City-defensie te vroeg inliep. Een vrije trap tegen was het vreemde gevolg van die opvallende actie van de Fransman.

Wigan Athletic blijft maar verbazen in Engeland. De club van Arjan de Zeeuw versloeg ditmaal Aston Villa. Nota bene op Villa park werd het 0-2. Liverpool daarentegen stelde weer hevig teleur. Het verloor bij Fulham, mede dankzij een treffer van Collins John, met 2-0. Eerder vanmiddag was Blackburn Rovers al te sterk voor Birmingham City, ook 2-0.