vrijdag, 14. oktober 2005 - 16:20

Stekelenburg terug onder de lat

Maarten Stekelenburg verdedigt morgenavond het doel van Ajax in het competitieduel met Heracles Almelo. De 23-jarige keeper heeft de afgelopen tijd voluit kunnen trainen, speelde afgelopen week een oefenwedstrijd met Jong Ajax tegen de amateurs van Docos en is door de medische staf volledig fit verklaard.

Daarom krijgt hij morgen in de Amsterdam ArenA de voorkeur boven Hans Vonk, zo bevestigde trainer Danny Blind vrijdag in zijn vaste gesprek met de media.

Met het opstellen van Stekelenburg houdt Blind vast aan de lijn die hij bij aanvang van het seizoen inzette. Toen wees hij de jonge doelman aan als zijn eerste keuze onder de lat. Voor de competitie echter goed en wel begonnen was, raakte Stekelenburg ernstig geblesseerd.

In het duel met Boca Juniors tijdens het Amsterdam Tournament kwam hij hard in aanvaring met ploeggenoot Hatem Trabelsi, waarbij de keeper twee banden in zijn schouder afscheurde en het gewricht uit de kom schoot. Een weer fitte Stekelenburg kan nu onveranderd rekenen op het vertrouwen van trainer Blind.
Categorie:
Tag(s):