maandag, 5. december 2005 - 8:44

Sterkere dieselmotor Hyundai Tucson

Hyundai levert de Tucson vanaf heden ook met een sterke direct-ingespoten common-rail dieselmotor met variabele turbogeometrie. De motor levert 28 meer vermogen en komt op 140 pk.

De populaire Tucson krijgt de beschikking over een nieuwe dieselmotor. De motor levert een vermogen van140 pk en een koppel van 305 Nm. Daarmee is de 2.0 liter dieselmotor maar liefst 28 pk en 60 Nm krachtiger geworden. Het gevolg is een 7 km/h hogere topsnelheid. Over de acceleratie zijn nog geen cijfers bekend.

De nieuwe dieselmotor is nu in de Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT 4WD leverbaar. Vanaf januari 2006 is de krachtbron ook in de 2WD-versies beschikbaar. Dat is voor het eerst, want Hyundai leverde de dieselmotor in eerste instantie alleen in combinatie met de 4WD-versie.

De Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT is gekoppeld aan een nieuw ontwikkelde handgeschakelde bak met zes versnellingen. Optioneel is in de 2WD een viertrapsautomaat beschikbaar. Uiteraard is deze hagelnieuwe motor ook voorzien van een roetfilter. Dit levert de consument een BPM-korting op van € 600, die overigens al in de prijs is verdisconteerd.

De Hyundai Tucson is razend populair. In 2005 verwacht de importeur bijna 6.000 eenheden van populaire stoere SUV in Nederland te verkopen. Met de nieuwe sterke dieselmotor wil Hyundai ook zijn aandeel in het zakelijke segment uitbreiden. Momenteel kiest bijna twintig procent van de consumenten die een Hyundai Tucson kopen voor een uitvoering met een dieselmotor. De importeur verwacht dat dit percentage toeneemt nu de Tucson met de nieuwe krachtbron te koop is.

De Hyundai Tucson is standaard voorzien van ABS met EBD, lichtmetalen 16-inch wielen, elektrisch bedienbare ruiten, brede bumpers in twotone-kleurstelling, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, airconditioning, een airbag voor de bestuurder en voor de voorpassagier, en dakrails.

Vanaf de DynamicVersion beschikt de Tucson onder meer over zijairbags en gordijnairbags, een boordcomputer, een lederen stuurwiel en een lederen versnellingspook, cruise control en privacy glass. De StyleVersion voegt hier ook nog eens climate control aan toe. Het topmodel is de StyleVersion V6 met Hyundai’s Shiftronic-automaat, een lederen interieur, traction control, stoelverwarming en een automatisch dimmende binnenspiegel met elektronisch kompas.

Prijzen Hyundai Tucson 2.0 CRDi
- 2.0 CRDi VGT DynamicVersion 2WD 6 versn. € 29.995
- 2.0 CRDi VGT StyleVersion 2WD 6 versn. € 30.495
- 2.0 CRDi VGT StyleVersion 2WD 4 A/T € 32.495
- 2.0 CRDi VGT Style Version 4WD 6 versn. € 33.495
Categorie:
Tag(s):