donderdag, 1. september 2005 - 12:45

Stichting De Wederkerigheid beheert hertenkamp Beerschoten Willinkshof

Driebergen

Sinds 1 juli 2005 is er een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Driebergen-Rijsenburg en Landgoed De Reehorst. Het betreft afspraken over onder meer het beheer, de controle en zorg voor materialen voor het hertenkamp op Beerschoten-Willinkshof.
<BR>Landgoed de Reehorst heeft de gemeente in het voorjaar van 2005 benaderd met de vraag of er samenwerking mogelijk is op het gebied van het beheer van het hertenkamp op Beerschoten-Willinkshof. De gemeente juicht dit initiatief van harte toe. Op het landgoed De Reehorst is een zorgboerderij gevestigd, deze zorgboerderij biedt mensen een beschermde werkplek en/of de mogelijkheid te reïntegreren in het arbeidsproces

De zorgboerderij wordt gerund door Stichting De Wederkerigheid en voert onderhoudswerkzaamheden op het landgoed uit. In overleg met de gemeente heeft de zorgboerderij het beheer van het hertenkamp op zich genomen. Dit houdt onder meer in dat zij de herten gaan voeren, brandnetels afmaaien, de hekwerken controleren etc.
De gemeente blijft de controle van de herten uitvoeren en zorgt voor de benodigde materialen voor voederen en dergelijke. De gemeente blijft eindverantwoordelijk. Alle afspraken over het beheer van het hertenkamp zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.
De gemeente kan door de samenwerking een aantal taken overdragen aan de zorgboerderij. De zorgboerderij wordt zo in de gelegenheid gesteld een completer aanbod te presenteren.
Provincie:
Tag(s):