woensdag, 19. oktober 2005 - 9:49

Strijd tegen vandalisme

Vlissingen

Vernieling en bekladding, het komt overal voor. De gemeente Vlissingen heeft er schoon genoeg van en wil via een vandalisme-meter aantonen hoe hoog de kosten zijn die ont-staan door vandalisme. De gemeente publiceert sinds juli 2005 per kwartaal een overzicht van de vernielingen en daarbij horende kosten. Door deze publicaties hopen ze dat de op-lettendheid en betrokkenheid van de burger toeneemt en de schade door vandalisme vermindert.

De gemeente wil samen met de burger en de politie de vernieling van gemeentelijke eigendommen aanpakken. Ten-slotte betaalt de burger ook mee aan herstel van de schade. Momenteel wordt er nog te weinig melding gemaakt van vandalisme. Dit moet veranderen. De melding draagt tevens bij aan een beter beeld van de omvang en het soort schade. De gemeente Vlissingen kan er dan voor een snel herstel van de vernieling zorgen waardoor verloedering geen kans zal krijgen.

In het tweede kwartaal bedroeg de schade € 10.523,70. In het derde kwartaal was deze € 9.583,00. U kunt dit nalezen op www.vlissingen.nl/vandalismemeter .

© BON - Foto: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):