zondag, 17. april 2005 - 15:17

Supporters plegen vernielingen aan treinen

Rotterdam/Amsterdam

Door problemen met voetbalsupporters zijn zondag veel vertragingen ontstaan op het spoor rondom Rotterdam. Het treinverkeer is op het traject Rotterdam en Gouda geheel stilgelegd. Ajax-fans, op weg naar de Kuip voor het duel Feyenoord richtten vernielingen aan bij twee treinen. Supporters van Feyenoord zouden vervolgens langs de stations de Ajaxsupporters uitdagen.

Op het spoor bij Nieuwerkerk kwam rond het middaguur een trein stil te staan met 800 supporters, de trein was zo gemolesteerd dat deze niet verder kon rijden. Supporters moesten vervolgens te voet over het spoor verder gaan richting het station.

Daar werden de supporters opgevangen door de ME, om vervolgens in bussen teruggebracht te worden richting Amsterdam. De politie zal deze bussen begeleiden.

Eerder vandaag raakten twee Feyenoord voetbalsupporters gewond doordat vuurwerk voorafgaande aan de wedstrijd afging. De voetbalwedstrijd die aanvankelijk om 12.30 uur moest beginnen, werd een kwartier uitgesteld. De driehoek van Rotterdam (politie,justitie en de gemeente) besloot na alle baldadigheden de Ajaxsupporters de wedstrijd te ontzeggen.
Provincie:
Tag(s):