maandag, 8. augustus 2005 - 11:14

Suske en Wiske in het museum

Zwolle

Onze Belgische tekenvrienden van Suske en Wiske zijn druk bezig om ook cultureel Zwolle aan zich te binden. De favoriete strip van miljoenen kinderen en volwassenen mag zich tijdens het zestigjarige bestaan verheugen in een toenemende belangstelling van museumgangers. Dit weekend is er zelfs een echte look-a-like wedstrijd.

Het Stedelijk Zwols Museum heeft de klok op Suske en Wiske gezet. De museumdirectie doet er alles aan om het zestigjarig bestaan van de striphelden op feestelijke wijze te herdenken. Zo is er een look-a-like wedstrijd uitgeschreven om de helden op een gedenkwaardige manier te eren. Niet alleen Suske en Wiske, ook Lambik, Sidonia en zelfs de hulk van zestig jaar geleden, Jerom kan worden uitgebeeld. Naast het in de huid kruipen van je favoriete tekenstrip worden er de komende weken in het Zwolse museum meer activiteiten georganiseerd.

Komende woensdag is er een workshop en zondag 21 augustus bestaat de mogelijkheid om een signeersessie met de striptekenaars bij te wonen. Hoewel Suske en Wiske eigenlijk nooit uit de gratie zijn geweest is het initiatief van het museum opmerkelijk te noemen. Liefhebbers van de striphelden vinden het initiatief terecht. Maar anderen daarentegen laten soms een kritische noot vallen. Want Suske en Wiske in het museum, dus een uiting van kunst gaat een enkeling ietwat te ver. Alle critici ten spijt, Suske & Wiske en hun belevenissen in een Zwolse museum; het zou een mooie titel voor een nieuw boek kunnen zijn.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):