maandag, 17. oktober 2005 - 16:44

Talpa vindt voetbalrechten te duur

Talpa vindt dat het te veel heeft betaald voor de uitzendrechten van de voetbalwedstrijden in de eredivisie. Dit verklaarde algemeen directeur Ronald Goes van de TV-zender. Hij sprak op een PSV-symposium.

Talpa betaalde 105 miljoen euro om het Nederlandse voetbal drie seizoenen uit te kunnen zenden. De zender heeft echter geen spijt van de koop. "Het is een noodzakelijke aankoop", aldus Goes. "Want voetbal is het ultieme marketinginstrument voor een nieuwe tv-zender. Topsport, en in het bijzonder voetbal, trekt de meeste kijkers."

Als over drie jaar de voetbalrechter opnieuw onder de veilingshamer gaan, heeft Goes als er niets verandert, daarvoor geen 35 miljoen euro per seizoen over. "We gaan ervan uit dat we dan voldoende bestaansrecht hebben en voetbal als marketinginstrument niet meer nodig hebben."

De directeur van Talpa vindt dat voetbalclubs meer toegevoegde waarde moeten creëren waardoor het rechtenpakket aantrekkelijker wordt. "Spelers en trainers moeten meer aan onze uitzendingen meewerken. Als ze hun club in onze studio goed vertegenwoordigen bewijzen ze hun werkgever en het publiek een goede dienst."
Categorie:
Tag(s):