woensdag, 14. september 2005 - 14:11

Teeuws wint corso Lichtenvoorde met wagen 'Necropolis'

Lichtenvoorde

Teeuws heeft met 'Necropolis' het 76ste bloemencorso van Lichtenvoorde gewonnen. De groep behaalde 7500 punten en bleef zo Hooiland voor. De winnaar van vorig jaar scoorde met 'Japans Slagwerk' 7210 punten.
<BR>Voorzitter Rob Overbekking van Teeuws was uiteraard tevreden. &quot;Als je zegt dat je eerste wordt, ben je arrogant. Maar we hadden wel verwacht hoog te zullen eindigen.

Het was spannend, want het was afwachten wat er met Hooiland zou gebeuren. Maar we zijn unaniem tot winnaar uitgeroepen, alle vijf clusters (groepen van drie juryleden, red.) hebben op ons gestemd."

Met de eerste plaats revancheerde Teeuws zich voor de zevende plek vorig jaar. "Toen hadden we een uitspatting", aldus Overbekking. "We gebruikten een deel van de wagen als podium voor een band. We staan erom bekend dat we dingen uitproberen, dat kan wel eens misgaan."

Voorzitter Stefan Stapelbroek van Hooiland kon wel leven met de uitslag. "Teeuws heeft draaiende onderdelen, dat geeft de wagen net iets meer. Maar onze wagen was ook super. Het is een geheel, de afwerking is goed en iedere figurant stond op zijn plaats. Ik vind dat wij een knappe prestatie hebben geleverd.
Provincie:
Tag(s):