maandag, 14. maart 2005 - 22:13

Tefaf trekt record aantal bezoekers

Maastricht

De kunstbeurs Tefaf heeft dit jaar een record aantal bezoekers weten te trekken. In totaal bezochten de afgelopen week ruim 77.500 kunstliefhebbers de beurs in het congrescentrum Mecc in Maastricht. Dat zijn er 25.000 meer dan vorig jaar.
<BR>De beurs werd op een flitsende manier geopend op vrijdag 4 maart door de komst van de Thalys naar Maastricht. Op NS-station Maastricht Randwijck stapten o.a. burgemeester Gerd Leers, gedeputeerde Vestjens, tweede kamerlid Nawijn en andere mensen uit de politiek en het bedrijfsleven uit, om aansluitend de TEFAF-beurs te bezoeken.

Naast geïnteresseerden voor de kunst trok de beurs ook geïnteresseerden voor de illegale verkoop van kunst. Twee mannen, afkomstig van de Balkan, werden betrapt met een ivoren doosje dat ze bij een Franse antiquair hadden gestolen. Door alert reageren van andere bezoekers kon het tweetal worden aangehouden.

In totaal waren 203 vooraanstaande kunst- en antiekhandelaren uit 14 landen aanwezig waaronder, Canada, Argentinië, Duitsland, Italië, Monaco, de Verenigde Staten en natuurlijk Nederland. © BON/Foto: Jean-Pierre Geusens

Provincie:
Tag(s):