zaterdag, 15. oktober 2005 - 17:21

'Testrit' eindigt in Assen

Assen

Dankzij de oplettendheid van het personeel van een autobedrijf aan de Industrieweg in Assen heeft de politie de verduistering van een auto kunnen voorkomen. Tegelijkertijd kon hierdoor een gedupeerde autohandelaar uit Tilburg blij worden gemaakt met het vinden van zijn Nissan Pathfinder.

Het autobedrijf had telefonisch een afspraak gemaakt met een 46-jarige man uit Lelystad. Hij zou vrijdagmorgen een proefrit komen maken in een auto van het bedrijf. Men vertrouwde het niet en hierop werd de politie gebeld. Bij het natrekken van de gegevens van de "klant", kwam al snel aan het licht dat hij voor meerdere feiten in het opsporingsregister stond. Daarop is de man aangehouden.

De man bekende vlot dat hij van plan was geweest een auto voor een testrit mee te nemen en dat hij niet van plan was geweest die weer terug te brengen. Ook gaf hij toe dat de Nissan waarmee hij naar Assen was gereden eigendom was van een autobedrijf uit Tilburg en dat hij die na een testrit op 20 september niet had teruggebracht. De man is overgedragen aan de politie van Almere.

© BON
Provincie:
Tag(s):