maandag, 5. september 2005 - 13:46

Tractor beland in de vaart na aanrijding

Veenhuizen

Op de Hoofdweg in Veenhuizen zijn maandagmorgen even voor tienen een tractor en een auto met elkaar in botsing gekomen. De automobilist die vermoedelijk een blackout heeft gehad kwam in botsing met een tractor met daarachter een aanhangwagen. Deze was geladen met 13 ton aardappelen. De tractorbestuurder raakte met zijn combinatie te water. Getuigen hielpen de man weer op het droge.

Door de aanrijding was een van de wielen van de tractor volledig afgebroken. De bestuurder van de personenauto raakte bekneld in zijn voertuig. Het raumateam kwam met de helikopeter ter plaatse om medische assitentie te verlenen aan het ambulance personeel. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De tractorbestuurder had geluk en raakte slechts gewond aan zijn oor. De brandstof van de tractor was de vaart ingelopen en om verdere verspreiding te voorkomen werd een gedeelte ingedamt. De auto en de tractorcombinatie zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. Door het ongeval was de weg in beide richtingen geruime tijd afgesloten. ©BON – foto’s: Romke Notenbomer
Provincie:
Tag(s):