zaterdag, 13. augustus 2005 - 13:50

Tranen bij afscheid Bulldog

Purmerend

Zaterdagmiddag konden dierenliefhebbers en bulldogbezitters afscheid nemen van de op 1 augustus dood aangetroffen Bulldog, die was verstopt in een vuilniszak na een hondengevecht. De Dierenambulancedienst uit Purmerend heeft deze speciale dag georganiseerd om het toenemende dierenleed ‘zinloos geweld bij dieren’ ter discussie te stellen.

Zo’n 200 mensen liepen vandaag door een speciaal daarvoor ingerichte afscheidskamer waar de hond lag opgebaard. Menig traantje werd weggepinkt door de vele hondenbezitters die langs het lijk liepen. Veel bezoekers namen witte rozen mee en kinderen hadden tekeningen gemaakt voor het dier. Rond 12.00 uur werd de hond ter afsluiting door een haag gereden op een brancard. Om 13.00 uur is hij in Amsterdam gecremeerd.

Wizzy, geboren op 18 juli 2000, werd vermoedelijk na een gevecht met een andere hond gedood. In de kop, poten, oksels, nek en hals hebben medewerkers van de dierenambulance diepe bijtwonden geconstateerd. De politie heeft de zaak nog steeds in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):