maandag, 15. augustus 2005 - 9:27

Treinongeval Amsterdam Centraal Station

Amsterdam

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal Station zal ook dinsdag nog veel hinder ondervinden van de treinontsporing van maandagochtend. Aan de westzijde, waar de ontsporing plaatsvond, zullen nog de hele dag herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Met man en macht zal worden gewerkt aan het herstellen van de baanvakken en de kapot getrokken bovenleidingen om zo snel mogelijk het treinverkeer te kunnen hervatten.

Aan de westzijde is nog geen treinverkeer mogelijk en zullen reizigers richting Amsterdam Sloterdijk gebruik moeten maken van ander openbaar vervoer. Aan de oostzijde verloopt de dienstregeling redelijk normaal, laat ProRail weten. Er worden extra bussen ingezet om de passagiers te vervoeren. Het is nog onduidelijk of er vanavond al treinverkeer via de westzijde mogelijk is.

Maandagochtend even na 09.00 uur ontspoorde de intercity Maastricht-Haarlem aan de westkant van het Centraal Station. De laatste twee wagons drukten vervolgens de locomotief uit de rails, waarbij het laatste rijtuig ruim een meter omhoog werd gedrukt. Er vielen geen gewonden, maar er waren grote gevolgen voor het treinverkeer dat zelfs landelijk reikte. In juni zorgden twee ontsporingen vlak na elkaar ook voor veel vertragingen aan de westzijde van het station.

ProRail probeert de herstelwerkzaamheden snel te laten verlopen, omdat vanaf woensdag Sail 2005 van start gaat. ProRail houdt contact met de organisatie over de voortgang van de werkzaamheden. De NS verwacht dat meer dan een miljoen reizigers met het openbaar vervoer naar Amsterdam zullen komen.
Provincie:
Tag(s):