vrijdag, 19. augustus 2005 - 21:38

Treinverkeer Amsterdam weer volgens dienstregeling

Amsterdam

De dienstregeling rondom Amsterdam Centraal Station loopt sinds het begin van de avond weer volgens het boekje. Spoorbeheerder ProRail heeft ruim 4 dagen nodig gehad om werkzaamheden uit te voeren aan het spoor na de treinontsporing van afgelopen maandag. NS heeft ondertussen van spoorbeheerder ProRail vijf van de zes sporen tussen Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal ter beschikking gekregen.

ProRail werkt nog aan de laatste herstelwerkzaamheden, maar voor het weekend is er weer voldoende spoor aanwezig om belangstellenden voor SAIL te vervoeren en kunnen alle treinen weer normaal rijden.

Naast het onderzoek dat de Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft ingesteld, doet ProRail bij treinongevallen een eigen onderzoek om met name aspecten te onderzoeken die voor ProRail van belang zijn. Pro Rail onderzoekt de beide ongevallen in juni, toen tot twee keer toe een aantal goederenwagons kantelden, en de ontsporing van afgelopen maandag. Het onderzoek spitst zich toe op de ligging van de rails en wissels en data uit de verkeersleidingssystemen. ProRail wil verder nog niet ingaan op mogelijke oorzaken van het ongeval, totdat de onderzoeken zijn afgerond. De IVW komt eind augustus met haar rapport.
Provincie:
Tag(s):