vrijdag, 30. september 2005 - 21:41

Treinverkeer weer volgens dienstregeling

Utrecht

Het treinverkeer rondom Utrecht is weer hervat. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam het treinverkeer weer op gang, na een aantal uren gestremd te zijn geweest door een stroomstoring.

Rond 19.00 uur vrijdagavond viel de stroomvoorziening uit in de bedienpost Utrecht, waardoor seinen en wissels niet meer konden worden bediend. Ook was er geen communicatie mogelijk met de treinen en konden reizigers in de treinen en op de stations niet van informatie worden voorzien. Zowel van noord naar zuid, als van oost naar west was er geen treinverkeer mogelijk waardoor duizenden reizigers strandden.

Veel treinen in de weide omtrek van Utrecht stonden stil. Het is nog niet duidelijk waarom de stroomvoorziening is uitgevallen.

Veel reiziger zaten vast in de treinen rondom Utrecht en wisten niet waar ze aan toe waren. Sommige reizigers hadden de trein verlaten en zijn te voet verder gegaan.

Reizigersorganisatie ROVER is niet te spreken over weer een storing op het spoor. Volgens een woordvoerder heeft ook de NS een verantwoordelijkheid naar zijn klanten toe. ‘De NS heeft zijn klanten naar huis te brengen per bus, taxi of achterop de fiets’.
Provincie:
Tag(s):