maandag, 8. augustus 2005 - 11:50

Turkse moskee wederom beklad met leuzen

Weert

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden de moskee Osman Gazi in Weert beklad met symbolen en leuzen. Er zijn enkele ‘White Power-symbolen’ aangebracht en discriminerende teksten. Het bestuur van de moskee heeft bij de politie aangifte gedaan van deze bekladding.

De politie heeft een buurt- en sporenonderzoek verricht, maar dit heeft tot nog toe geen mogelijke daders opgeleverd. De bekladdingen zijn inmiddels verwijderd.

Het is de tweede keer dat de Turkse moskee aan de Coenraad Abelsstraat in Weert wordt getroffen door een racistische daad. In december vorig jaar werd de moskee ook al beklad.

‘De gemeente Weert betreurt het incident’, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het is onduidelijk waarom deze moskee doelwit is van de bekladdingen. Volgens de woordvoerder van de gemeente zijn er geen spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

De politie gaat nog verder met het onderzoek en verzoekt mensen die iets gezien hebben contact op te nemen met de politie in Weert.

BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):