zaterdag, 1. oktober 2005 - 16:06

TV Oranje officieel van start

Zwolle

Komende woensdag 5 oktober vindt bij Media Markt in Zwolle om 13.00 uur de officiële aftrap plaats van TV Oranje. Vanaf dat moment heeft Nederland een digitaal TV-station erbij gekregen dat zich voor 100 procent toelegt op muziek van eigen bodem. De officiële start van TV Oranje wordt omgeven met een feestelijk programma. Tal van artiesten zullen aanwezig zijn, om daarmee hun steun te betuigen aan het nieuwe televisiekanaal.

Onder anderen Arne Jansen, Jan Vayne, Koos Alberts, Stef Ekkel, Martin Dams en Harm Wolters zullen vanaf 13.00 uur het ‘Oranjepodium’ betreden. Daarna zal er tijd worden vrijgemaakt voor het signeren van foto’s en CD’s. De presentatie is in handen van ‘Mister Hollands Glorie’ Krijn Torringa, tevens muziek-director van TV Oranje.

TV Oranje gaat 24 uur per dag videoclips en andere beelden van Nederlandse artiesten uitzenden. Vrij van reclameblokken en met beeld en geluid van digitale kwaliteit. Muziekclips van Hollandse makelij worden voor een deel geweerd door de andere tv-stations, maar dankzij TV Oranje en de opmars van digitale televisie is het Nederlands product binnenkort weer volop te zien en te beluisteren. De presentatoren van TV Oranje zijn André van der Zee (o.m. SBS Travel) en actrice/fotomodel Meriyem Manders.

Er zijn plannen voor programma’s met jong talent, streekmuziek, nieuwe clips, een Artiest van de Week, muziekspecials, een agenda met Nederlandse artiesten en interactieve sms-chats. TV Oranje is het eerst te zien bij TV Home van Essent, zeer binnenkort volgen er meer kabelexploitanten. Kijk voor de laatste stand van zaken op de website van TV Oranje:tvoranje

Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):