maandag, 17. oktober 2005 - 10:15

Twee aanhoudingen in drugsonderzoek Zuidwest-Fryslân

De politie Fryslân heeft met de aanhouding van een 47-jarige man uit de gemeente Lemsterland en een 17-jarige man uit Den Haag de drugshandel in Zuidwest-Fryslân een flinke slag toegebracht. De politie is beide mannen op het spoor gekomen na klachten van omwonenden.

De 47-jarige man wordt ervan verdacht dat hij, gedurende de periode van 1 januari 2005 tot zijn aanhouding op 4 oktober 2005, harddrugs heeft verkocht in Heerenveen, Lemmer, Echtenerbrug, Bolsward, Sneek, Wolvega en Steggerda. Hij had naar schatting zo'n 40 tot 50 afnemers.

Na zijn aanhouding zijn de woning en de auto van verdachte doorzocht. Daarbij heeft de politie in de woning ongeveer 17 bolletjes harddrugs gevonden (die op verschillende plaatsen waren verstopt) en in de auto 75 gram harddrugs. In de woning werd ook nog een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen.
De Rechter-commissaris (Rc) van de rechtbank Leeuwarden heeft de man op vrijdag 7 oktober jl. voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De man zou de drugs hebben afgenomen van een 17-jarige man uit Den Haag. Deze jongeman is op dinsdag 11 oktober jl. aangehouden en afgelopen vrijdag 14 oktober jl. voor 14 dagen in bewaring gesteld door de Rc.
Provincie:
Tag(s):