vrijdag, 19. augustus 2005 - 22:50

Twee keer combine in brand

Vrijdagmiddag vloog een combine op het land in brand. De brandweer van Baflo en Tjarda reden naar het weiland aan de Starkenborghweg in het plaatsje Tinallinge. Ze hadden het vuur snel onder controle en konden uitbreiding voorkomen. Vlak nadat de brand was geblust kwam er een enorme plensbui en was het kletsnat in de provincie.

Donderdagmiddag kreeg de brandweer van Veendam om 12:51 uur ook een melding binnen dat er een combine aan de Wildervanksterdallen in Wildervank in brand zou staan. Daar was een boer bezig om zijn laatste stuk koren van het land te halen toen de combine door een nog onbekende oorzaak vlam vatte. Ook vatte het stuk stoppel land vlam. Eerst rond de combine maar in korte tijd brandde het stuk op.

De hevige rook ontwikkeling was van grote afstand te zien. Bij het ter plaatse komen van de eerste auto werd er gelijk een tweede auto bij opgeroepen om assistentie te verlenen.
De oogst is gespaard gebleven maar de combine kan als verloren worden beschouwd. © BON – foto’s: M.Huising en Wim de Vries
Provincie:
Tag(s):