maandag, 1. augustus 2005 - 19:25

Twee keer onder invloed

Emmeloord

Een 46-jarige man uit Lemmer is zondagmiddag op de Banterweg aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol was.
<BR>
<BR>De politie kwam de man op het spoor na een melding van een pompbediende. Toen de agenten de man aanspraken stapte hij uit zijn auto met in zijn hand nog een flesje wijn.

De ademanalyse op het politiebureau wees op een alcoholpromillage van 2,0. Dat is vier keer de toegestane hoeveelheid. De man is daarna verhoord en zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna hij is heengezonden met een rijverbod.

Enkele uren later zagen oplettende agenten de man wederom in zijn auto over de Banterweg rijden. Daarbij slingerde hij behoorlijk en liep de snelheid op tot 155 kilometer per uur. Na een achtervolging van enkele kilometers is de 46-jarige opnieuw aangehouden. Dit keer bleek een alcoholpromillage van 1,8. Er is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, rijden tijdens een rijverbod en met een ingevorderd rijbewijs en voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 75 kilometer per uur. De politie nam de auto inbeslag.
Provincie:
Tag(s):